Strona: Publikacja w Applied Physics Letters / Politechnika Rzeszowska

Publikacja w Applied Physics Letters

2021-12-22
, red.  Bartosz Kowal
Logo

W ramach zadania nr 8 w projekcie Regionalne Centrum Doskonałości Automatyki i Robotyki, Informatyki, Elektrotechniki, Elektroniki oraz Telekomunikacji Politechniki Rzeszowskiej przeprowadzono prace naukowo-badawcze, których wyniki zostały opublikowane w czasopiśmie Applied Physics Letters (IF: 3.791, 100 pkt MNiSW): https://aip.scitation.org/doi/full/10.1063/5.0054498

Łukasz Ciura,  Agata Jasik, Krzysztof Czuba, Impact of conductivity type change in InAs/GaSb superlattice on low frequency noise of photoconductive long-wavelength infrared detectors., Appl. Phys. Lett. 118, 263501 (2021); https://doi.org/10.1063/5.0054498

Abstract:
This Letter focuses on the 1/f noise properties of InAs/GaSb superlattice (SL), which is a promising material for infrared radiation detection and represents one of the alternatives to well-established bulk HgCdTe material. The InAs/GaSb SL material changes the conductivity type at temperature T ≈ 190 K, which has been correlated with measured 1/f noise. It was shown that 1/f noise comes from resistance fluctuations of linear noise sources. According to the electronic transport and 1/f noise models, the observed 1/f noise is connected with the hole conductivity component rather than the electron conductivity component, which is absent or at least immeasurable, even though electron conductivity governs the total conductivity of the InAs/GaSb SL. In the high-temperature region, the 1/f noise of InAs/GaSb SL is significantly smaller than that of InAs/InAsSb SL. The results favor InAs/GaSb SL material over InAs/InAsSb SL for photoconductive infrared detectors operating at room temperature.

Powrót do listy aktualności

banner-v3.jpg

 

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję