Strona: Publikacja w Sensors / Politechnika Rzeszowska

Publikacja w Sensors

2021-12-22
, red.  Bartosz Kowal
Logo Sensors

W ramach zadania nr 8 w projekcie Regionalne Centrum Doskonałości Automatyki i Robotyki, Informatyki, Elektrotechniki, Elektroniki oraz Telekomunikacji Politechniki Rzeszowskiej przeprowadzono prace naukowo-badawcze, których wyniki zostały opublikowane w czasopiśmie Sensors (IF: 3.576, 100 pkt MNiSW): https://www.mdpi.com/1424-8220/21/21/7005

Krzysztof Czuba, Łukasz Ciura, Iwona Sankowska, Ewa Papis-Polakowska, Agata Jasik, The Role of Noise in Specific Detectivity of InAs/GaSb Superlattice MWIR Bariodes. Sensors 2021, 21(21), 7005; https://doi.org/10.3390/s21217005

Abstract:
In this paper, the results of the electrical, noise, and optical characterization of p-i-n and p-B-i-n diodes with AlSb and 4 ML AlSb/8 ML GaSb superlattice barriers in High-Operating Temperature conditions, are presented. Experimental and theoretical noise parameters were compared. Both dark current and noise analysis showed that the p-Bp_bulk-i-n bariode had the best performance. P-i-n photodiodes had the highest experimental value of specific detectivity (D*) of 6.16 × 109 Jones at 210 K and zero bias. At about −1 V reverse bias, the bariode with AlSb/GaSb electron barrier caught up to it and both devices achieved D* = (1–1.1) × 108 Jones. Further optimization of the superlattice-based electron barrier should result in the improvement of bariode performance at a smaller bias, at which better noise performance is more pronounced. It was shown that neglecting the low-frequency noise component can lead to a significant overestimation of detectivity. The simple method of incorporation of low-frequency noise contribution in the detectivity calculation, without time-consuming measurements, has been proposed.

Powrót do listy aktualności

banner-v3.jpg

 

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję